برای موفق شدن در دنیای سئو حتما باید از برنامه‌هایی که برای سئو ایجاد شده‌اند کمک بگیرید با استفاده از آن به انتخاب کلمات کلیدی مناسب کسب و کار بپردازید. یکی از برنامه‌هایی که بسیار کاربرد دارد Moz می‌باشد که سئوکاران با استفاده از این برنامه کارهای خود را به راحتی پیش می‌برند برای استفاده از برخی خدمات Moz باید مبلغی را پرداخت کنید تا از سرویس‌های آن بهره‌مند شوید. ما در این بخش می‌خواهیم به راهنمای استفاده از اکانت Moz بپردازیم.
برای شروع شما باید وارد طراحی وب سایت Moz.com شوید اگر اکانتی را از قبل ساخته‌اید ایمیل و رمز خود را که در هنگام ثبت نام وارد نموده‌اید را قرار داده تا وارد اکانت خود شوید اما اگر هنوز حسابی ندارید با استفاده از Create an account در پایین Email با کلیک بر روی آن به ثبت نام حساب جدید بپردازید.

راهنمای استفاده از اکانت Moz-طراحی سایت

امکانات moz

Moz امکانات زیادی را در اختیار شما قرار می‌دهد از جمله : Rank Tracking ( پیگیری رتبه )، Keyword research ( تحقیق کلید واژه )،On page optimization ( بهینه سازی داخلی صفحات )، Site Crawl ( کراول سایت )، Link profile analysis ( تجزیه و تحلیل پروفایل لینک ). با استفاده از این برنامه می‌توانید ساخت سایت خود و یا رقبایتان را به طور کامل آنالیز کنید و آن هم به این صورت می‌باشد که شما پس از وارد شدن به اکانت خود به قسمت Free SEO Tools بروید سپس More SEO Tools را زده تا صفحه جدیدی برای شما باز می‌شود.

راهنمای استفاده از اکانت Moz-طراحی وب سایت

سپس در این کادری که برای شما نمایش داده شده ( داخل آن Enter a URL نوشته شده ) نام سایت مورد نظر خود را وارد کنید سپس به بر روی Analyze Domain بزنید.

راهنمای استفاده از اکانت Moz-سئو سایت

پس از این که آدرس سایت خود را وارد کردید با 4 اعداد و ارقامی رو به رو می‌شوید که هر کدام از فاکتورها بیانگر موارد خاصی است.

راهنمای استفاده از اکانت Moz-بهینه سازی

Domain Authority: ماز Moz همیشه با سر زدن به طراحی وب سایت‌های مختلف بر اساس فاکتورهایی مانند: بازدید صفحات، تعداد بک لینک همچنین معماری سایت و...اقدام به رتبه دهی می‌کند که هر چقدر این رتبه ( domain authority ) از عدد بالاتری برخوردار باشد یعنی سایت در وضعیت مطلوبی قرار دارد. همچنین توجه داشته باشید که ماز به بک لینک‌ها بیش‌تر اهمیت می‌دهد.
Linking Root Domains: در این قسمت شما را تعداد بک لینک‌هایی که از طریق دامنه اصلی سایت‌ها دریافت نموده‌اید باخبر می‌سازد لازم به ذکر است هر تعدادی که از یک دامنه اصلی شما دریافت کنید آن تعداد به حساب نمی‌آید و فقط یک عدد از آن دامنه شمرده می‌شود.
Ranking Keywords: در این قسمت نیز به تعداد کلمات کلیدی که در آن از رتبه بالایی برخوردار هستید آگاه می‌سازد.
Spam Score: رتبه این قسمت هرچقدر پایین باشد بهتر است و آن هم فقط با رعایت موارد سئو سایت به صورت طبیعی انجام می‌شود یعنی اگر شما از رفتارهای بر خلاف الگوریتم گوگل مانند قرار دادن محتوای کوتاه، ساخت بک لینک‌های بیش از حد و یا دریافت لینک از سایت های اسپم و... انجام دهید اسپم شمرده می‌شوید و رتبه این بخش بالا می‌رود که تاثیرات منفی برای سایت شما در پی خواهد داشت.
اگر شکل زیر برای شما به نمایش درآمد بدانید که در Top Pages by Links صفحاتی که از Page Authority بالا ( یعنی صفحه‌ای که از اعتبار بالایی برخوردار می‌باشند ) را برای شما نمایش می‌دهد. در سمت راست آن بخشی به نام Top Linking Domains وجود دارد که به بک لینک‌هایی که به دامنه مورد نظر هستند را نمایش می‌دهد.

راهنمای استفاده از اکانت Moz-سایت کد

در قسمت پایینی Discovered and lost linking Domains که با استفاده از نمودار برای شما ظاهر شده است تعداد بک لینک‌های فعال و غیر فعال را در 60 روز آخر برای شما نماش می‌دهد. که هر چقدر نمودار سبز بیش‌تر باشد بهتر است.

راهنمای استفاده از اکانت Moz-طراحی سایت

Keywords by Estimated Clicks: کلمات کلیدی مهمی که بر اساس CTR و میزان کلیک افراد انجام شده است را نمایش می‌دهد.
Top Ranking Keywords: کلمات کلیدی که از رتبه بالایی در نتیجه گوگل برخوردار می‌باشد را نشان می‌دهد.

راهنمای استفاده از اکانت Moz-طراحی وب سایت

زمانی که یه کم پایین‌تر می‌روید با بخش‌های دیگر مانند Top Featured Snippets و Branded Keywords روبه‌رو می‌شوید. که Top Featured Snippets بیانگر کلمات کلیدی که بر اساس خصوصیات خاص اسنیپت‌ها مااند ستاره‌ها و سایر ویژگی‌هایی که یک سایتی نسبت به سایت‌های دیگری دارد را نمایش می‌دهد. همچنین در قسمت بعدی Branded Keywords که جستجوی بالای کلمات کلیدی که با برند شما مرتبط می‌باشد را نمایش می‌دهد.

راهنمای استفاده از اکانت Moz-سئو سایت

در بخش پایینی که با نمودار و عبارت keyword Ranking Distribution مواجه می‌شوید که بیانگر در محدوده رتبه‌های مشخصی تعداد کلمات کلیدی را مشخص می‌کند.

راهنمای استفاده از اکانت Moz-سایتکد

کلمات کلیدی یکسانی که رقبای شما آن‌ها را قرار داده‌اند در قسمت Top Search Competitors نمایش می‌دهد.

راهنمای استفاده از اکانت Moz-سایت کد

و در نهایت پرسش‌هایی که معمولا برای کاربران ایجاد می‌شود در این قسمت قرار داده می‌شود.

راهنمای استفاده از اکانت Moz-بهینه سازی

شما می‌توانید با قرار دادن تنها نام دامنه مورد نظر خود به بسیاری از اطلاعات مهمی که نیاز دارید دست پیدا کنید اما لازم به ذکر است اگر می‌خواهید تا از سرویس‌های زیاد این سایت بهره‌مند شوید باید هزینه کنید.