اگر با دنیای اینترنت سروکار دارید قطعا با کلمه سرور و یا vps روبه‌رو شده‌اید سرور در واقع یک کامپیوتر همیشه روشن می‌باشد که به اینترنت وصل بوده و به وظایف خود رسیدگی می‌کند. سرورها به دو صورت می‌باشند سرور عمومی، سرور اختصاصی. ما در این بخش می‌خواهیم به سرور اختصاصی بپردازیم.
سازمان‌ها یا شرکت‌های بزرگ که امنیت طراحی وب سایتشان بسیار مهم و حیاتی می‌باشد و بر روی آن بسیار حساس می‌باشند از طرفی می‌خواهند تا سرعت سایت همچنین کنترل و ترافیک بیشتر و بهتری بر روی فضای خود داشته باشند به همین منظور از سرور اختصاصی استفاده می‌کنند تا پاسخ نیازهای افراد را به خوبی دهد. سرور اختصاصی نیز یک کامپیوتر بزرگ می‌باشد که در مکانی به نام دیتاسنتر( محل نگهداری انواع سرورها) نگهداری می‌شود و همیشه به اینترنت متصل می‌باشد. این سرویس یک سرویس بسیار کاربردی برای طراحی سایت‌های بزرگ می‌باشد.
اگر هدفتان راه اندازی سایت کسب‌ و کار می‌باشد باید پلن مناسبی برای هاست خود داشته باشید. هاستینگ دارای پلن‌های مختلفی می‌باشد که می‌توانید با تحقیق و بررسی‌های یک پلن مناسب برای کسب‌وکار خود راه اندازی کنید. کسب ‌و کارهای آنلاین ترجیح می‌دهند تا از سرور اختصاصی استفاده کنند.

سرور اختصاصی چیست؟-طراحی سایت

مزایای سرور اختصاصی

یکی از مهمترین مزایای سرور اختصاصی این است که از سرعت بالایی برخوردار بوده و همیشه در دسترس می‌باشند شما با انتخاب این سرویس بهترین تجربه را در اختیار بازدیدکنندگان خود قرار می‌دهید. مورد بعدی امنیت می‌باشد که حیاتی‌ترین موضوع برای هر سایتی می‌باشد و صاحبان سایت می‌خواهند تا از امنیت سایت خود اطمینان حاصل کنند. برخی سایت‌ها در موضوع امنیت بسیار حساس می‌باشند که حتما باید سرور اختصاصی را انتخاب کنند.
همچنین مشتری بر روی تمامی منابع سرور خود کنترل دارد به علاوه این سرور دارای عملکرد بهتر و بالایی می‌باشند. از طرفی این سرور مجازی این امکان را به افراد می‌دهد تا منابع محاسباتی بالا بدون صرف هزینه‌ای در دسترس داشته باشد. همچنین به مشتری حق انتخاب را می‌دهند تا به اراده خود سیستم عامل، کنترل پنل، برنامه‌های کاربردی و... به انتخاب هر کدام که مورد نیازشان بود انتخاب کنند. با انتخاب این سرور اختصاصی خیال صاحبان سایت از لحاظ امنیت و خطر راحت می‌باشد یعنی هیچ خطری از سایت‌های دیگر سایت مورد نظر را تهدید نمی‌کند.

سیستم عامل سرورها

سیستم عامل سرورها می تواند به سه بخش لینوکس، ویندوز و مجازی ساز تقسیم شود. با ما همراه باشید تا بیشتر با این سرورها آشنا شوید.

سرور اختصاصی لینوکس

بر روی این سرور توزیع لینوکس به درخواست مشتریان نصب می‌شود. سرویس‌هایی که بر پایه این سیستم عامل لینوکس قرار دارند از پایداری بالایی برخوردار بوده و کمتر دچار خطا می‌شوند. برای کار کردن با این سرور باید افرادی که دارای دانش و تجربه تخصصی را دارند استخدام شوند. هاست لینوکس از امنیت بالایی برخوردار می‌باشند و نیازی به کرک و فعال سازی‌هایی که خطری را در پی داشته باشند را ندارد.

سرور اختصاصی ویندوز

کار با این سیستم عامل‌ها بسیار راحت‌تر از سیستم عامل لینوکسی می‌باشد. این سیستم عامل سرویس‌هایی که بر روی آن فعال می‌باشند سنگین‌تر و کندتر از لینوکس می‌باشد. دسترسی به سیستم عامل ویندوز از راه پروتکل ریموت دسکتاپ Remote Desktop Protocol امکان پذیر می‌باشد.

سرور مجازی ساز

این سرور زمانی مناسب است که بخواهید چندین سایت را همزمان کنترل کنید می‌توانید از این سرور مجازی ساز استفاده کنید. زمانی که بخواهید شرکت سرور مجازی یا هاستینگ داشته باشید یا زمانی که چندین پروژه جدا از هم دارید که هر کدام نیاز به سرور جداگانه‌ای می‌باشد بهتر است از این سرور استفاده کنید. برای استفاده از این سرور هم نیاز به افراد متخصص و با تجربه‌ای دارید. در این سیستم مجازی ساز روش‌های بکاپ گیری بسیار راحت و ساده همچنین از سرعت بالایی بهره‌مند می‌باشند. این سیستم عامل بسیار سبک بوده به نحوی که می‌توانید به راحتی بر روی حافظه فلش نصب کنید.

چرا سرور اختصاصی

همانطور که مطلع هستید روز به روز کسب ‌و کارها در حال رشد و تغییر می‌باشند. طراحی سایت در ابتدا از سرور مجازی استفاده می‌کرد اما رفته رفته افراد متوجه شدند که سرور مجازی پاسخ مناسبی برای نیاز افراد نمی‌باشد به همین منظور با روی کار آمدن سرور اختصاصی افراد برای طراحی سایت‌های خود از سرور اختصاصی استفاده کردند.
انتخاب سرور اختصاصی بستگی به نیازهای طراحی سایت، اندازه محتوا، ترافیک سایت و... دارد. توجه کنید که اگر سایت تجارت الکترونیک و یا سایت بزرگی را دارید حتما از سرور اختصاصی برای آن استفاده کنید. از آن‌جایی که خریدن سرور اختصاصی هزینه بالایی را در بر می‌گیرد توجه کنید تا حتما از انتخاب خود اطمینان حاصل نمایید سپس آن را خریداری کنید.
سرور اختصاصی به کاربرانی که از کسب ‌و کارهایی با تعداد مشتریان زیاد برخوردار هستند، کاربرانی که به دنبال پهنای باند، پایداری بالا و قابل اعتماد می‌باشند یا طراحی سایت‌ با ترافیک بالا، وب سایت‌هایی با اشتراک ویدیو، آژانس‌هایی که از مشتریان زیادی بهره‌مند می‌باشند و سایت‌های داینامیک که با داده‌های بزرگ و تجزیه و تحلیل آن داده‌ها روبه‌رو می‌باشند مناسب است.

سوالات متداول:

انواع سرور کدام است؟
سرورهای اختصاصی دارای انواع مختلفی می‌باشند مانند سرور اشتراکی، سرور مجازی، سرور اختصاصی.

کاربرد سرور اختصاصی چیست؟
به طور کلی انتخاب و خرید سرور اختصاصی برای میزبانی سایت‌های سنگین همچنین طراحی اپلیکیشن های بزرگ همچنین بک آپ گیری (ذخیره سازی اطلاعات) مناسب است.

سرور اختصاصی را از کجا تهیه کنیم؟
شما می‌توانید با تحقیق و بررسی در مورد شرکت‌هایی که خدماتی در زمینه هاستینگ ارائه می‌دهند یکی را انتخاب کنید و اطلاعات خود را در آن بریزید چرا که مهم‌ترین مورد در سایت شما اطلاعات شما می‌باشد.