یک طراحی سایت حرفه ای که مورد پسند کاربر باشد باید همه ی عوامل آن را در نظر بگیریم. همانطور که می دانید سایت از سه بخش هدر Header بدنه Content و فوتر Footer می باشد. هر کدام در جایگاه خود از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشند. اما اهمیت هدر سایت چندین برابر می باشد چرا که بازدید کننده زمانی که می خواهد وارد سایت شود با اولین موردی که برخورد می کند هدر سایت می باشد.

انواع هدر سایت عبارتند از:
هدر ثابت که در اکثر طراحی سایت بیمه مشاهده می کنید هیچ حرکتی ندارند. مورد بعدی هدر متحرک یا پویا می باشد که با استفاده از ابزارهای پویا و دارای حرکت می باشد.در این بخش هم با انواع هدر سایت آشنا شدیم با ما همراه باشید تا بخش های بعدی کامل تر راجع به انواع بخش های یک سایت صحبت کنیم.

Header سایت

اگر بخواهیم تعریفی از هدر سایت بیان کنیم به تصویری که در ابتدای صفحه قرار می گیرد Header سایت گفته می شود. اگر در همان دید اول هدر Header سایت برای بازدید کننده مناسب نباشد کاربر به سرعت سایت را ترک کرده و به سراغ سایت های دیگری می رود. اولین هدر Header سایت در سال 1993 ایجاد شد و رفته رفته، پیشرفت های چشمگیری را به خود می گرفت وجود هدر نوعی بنر و تبلیغات برای کسب و کارها می باشند.

ویژگی های مهمی که در هنگام طراحی Header سایت سایت باید توجه کنید:
• توجه کنید که هدری که طراحی می کنید به هیچ عنوان شلوغ نباشد چرا که بازدید کننده در پیدا کردن موردی به مشکل بر خورده همچنین سردرگم می شود.
• در طراحی گرافیک هدر Header سایت نیز بسیار اهمیت دهید چرا که گرافیک هدر نیز در جذب کاربر بسیار حائز اهمیت می باشد.
• از سایز استاندارد در تصاویر و گرافیک ها استفاده کنید تا در هر قالبی به صورت واضح و خوانا نمایش داده شود.

انواع هدر سایت

چه مواردی در هدر Header سایت استفاده می شود؟

• عکس و اسلایدر های جذاب برای Header سایت
یکی از جذاب‌ترین مواردی که بازدید کننده های بسیاری را به خود جذب می کند استفاده از عکس و اسلایدر های جذاب می باشد. سعی کنید با عکس های جذاب احساسات کاربران را برانگیخته کنید تا جذب وب سایت شوند.

• قرار گرفتن لوگو در هدر Header سایت
اولین موردی که بازدید کننده به آن توجه می کند لوگوی طراحی سایت فروشگاهی و یا طراحی سایت شرکتی مورد نظر است پس حتما باید جلوی دید بازدید کننده در قسمت هدر قرار دهید.

• گزینه جستجو
برای جستجوی راحت کاربران گزینه جستجو را در بخش هدر Header سایت قرار دهید تا به هر بخشی که بخواهند به راحتی دسترسی داشته باشند.

• منوی سایت
وجود منو یعنی قرار دادن هر بخشی در قسمت مورد نظر خود هم به طراحی سایت نظم می بخشد، هم کاربران می توانند به راحتی به قسمت مورد نظر دسترسی پیدا کنند.

• شعار کسب و کار مورد نظر
معرفی کل کسب و کار همچنین خدمات ارائه شده در یک یا دو جمله کوتاه برای بازدید کنندگان که نوعی تبلیغات محسوب می شود.

• ورود به صفحه یا عضویت
شما می توانید با قرار دادن بخش عضویت در قسمت هدر Header سایت که در جلوی دید کاربران می باشد به افراد کمک کنید تا در صورت نیاز به عضویت سایت شما بپردازند.

هدر زیبا برای سایت

هدر سایت تاثیر مثبتی را بر روی نظرات افراد می گذارد. هدر جزو دسته هایی می باشد که برای جذاب تر شدن زمان زیادی را نیاز دارد تا در نهایت یک هدر زیبا برای سایت به وجود بیاید. تنها با جستجوی ساده می توانید با هزاران هدر زیبا برای سایت رو به رو شوید و ایده های جالبی را بگیرید.
بنابر گفته ی گوگل بازدید کننده زمانی که وارد طراحی سایت می شود فقط در دو ثانیه اول تصمیم می گیرد که سایت مورد نظر مفید بوده و فرد را به نیازشان می رساند یا نه پس سعی کنید هدری را طراحی کنید تا این احساس را به افراد بدهید.

سایز هدر سایت

ممکن است سوالی برای شما پیش بیاید که اصلا سایز هدر سایت چقدر می باشد؟ سایز هدر سایت استاندارد با توجه به مانیتورهای در حال حاضر 960 پیکسل در نظر گرفته می شود که ارتفاع هدر مربوطه بستگی به قالب مورد نظر دارد که بر اساس آن متغیر می باشد که می تواند از 75 به بالا باشد.

فوتر زیبا برای سایت

فوتر هم مانند هدر از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. توجه کنید که فوتر زیبا برای سایت مستلزم رعایت مواردی می باشد که به جذب کاربران بیانجامد. برای طراحی فوتر زیبا برای سایت هم باید از طراحان حرفه ای کمک بگیرید. از طراحی کردن شلوغ خودداری کنید و از فوتر ساده برای سایت خود استفاده کنید.

سوالات مرتبط با هدر سایت:

استفاده از چه رنگ هایی برای هدر سایت مناسب می باشد؟
استفاده از رنگ های مکمل برای پس زمینه هدر سایت بسیار گزینه ی مناسبی می باشد. توجه کنید که در انتخاب رنگ ها و فونت ها رنگی که چشم را اذیت کند به هیچ عنوان در هدر سایت خود به کار نبرید.

هدر سایت چه تاثیری بر روی کاربران دارند؟
جالب است بدانید که بنا بر گفته‌ی گوگل کاربر پس از ورود به سایت در عرض 2 ثانیه تصمیم می گیرند که در سایت ماندگار شوند و یا آن را ترک کنند پس توجه کنید که بر روی طراحی هدر خودبسیار توجه کنید.

تفاوت هدر با فوتر در چه می باشد؟
هدر در بالای صفحه از سایت قرار دارد و اطلاعاتی که لازم است کاربران آن را ببینند قرار داده می شود اما فوتر در آخرین بخش از صفحه سایت قرار دارد و اطلاعات تقریبا ضروری را در داخل آن قرار می دهند.