در دنیای اینترنت و تکنولوژی ممکن است با عبارت اسپم رو به رو شده‌ باشید. افراد بی‌شماری هستند که روزانه از این نوع پیام ها دریافت می‌کنند. اگر برایتان سوال پیش آمده که اسپم چیست؟ مقاله‌های زیادی در رابطه با اسپم چیست در طراحی سایت ها منتشر می‌شود اما ما در این بخش پاسخ پرسش را به شما می‌دهیم. اسپم پیامی است که در قالب‌های مختلف مانند پیامک، ایمیل، آگهی و... برای افراد ارسال می‌شود. که هدف ارسال این پیام‌ها به منظور تبلیغات، مزاحمت، مقاصد ناهنجارانه می‌باشد. در کل به هرنحوی که بخواهند به شما محصولاتی یا خدماتی را تبلیغ کنند چه از طریق تلفن، پیامک، ایمیل و... اسپم می‌باشد.

اسپم چیست؟

انواع اسپم

ایمیل اسپم

یکی از انواع اسپم‌ها ایمیل اسپم می‌باشد. ایمیل اسپم به معنای هرزنامه‌ای می‌باشد که می‌توان رایج‌ترین نوع اسپم دانست که حجم زیادی از این ایمیل‌ها را بدون هدف و بدون شناخت مشتری برای افراد ارسال می‌شود. در ایمیل قسمتی به نام اسپم وجود دارد که پیام‌ها به آن قسمت هدایت می‌شود. اسپمرها به راحتی ایمیل افراد را پیدا کرده و به ارسال ایمیل‌های تبلیغاتی خود می‌پردازند. اما یکی از روش‌های دیجیتال مارکتینگ ایمیل مارکتینگ می‌باشد که با با ایمیل اسپم تفاوت‌های بسیاری و در مقاله ایمیل مارکتینگ چیست؟ به این موضوع پرداخته‌ایم.

کامنت اسپم

اسپمی که بلاگرها و وبمسترها را تحت تاثیر خود قرار می‌دهند کامنت اسپم می‌باشد. ممکن است برای شما پیش آمده باشد که بعد از خواندن مطلبی در سایت ها یا شبکه‌های اجتماعی سراغ کامنت‌های آن مطلب بروید و با کامنت‌های غیر مرتبط و لینک‌های بی ربط رو‌به رو شوید که اینگونه از کامت و نظرات اسپم شناسایی می‌شوند. از طرفی وجود کامنت اسپم باعث کاهش سرعت طراحی سایت همچنین بی کیفیت شناخته شدن عنوان محتوا در می‌شود. بسیاری از این نظرات توسط ربات اسپم‌ها ارسال می‌شود. تکرار بیش از حد کامنت اسپم موجب پنالتی شدن طراحی سایت در گوگل می شود.

اسپم پیامک

اسپم پیامک نیز یکی دیگر از انواع اسپم‌ها می‌باشد. ممکن است برای شما پیش بیاید که پیامک‌هایی را از قبیل این که عدد 1 را به فلان شماره ارسال کنید تا از جوایز خوبی بهره‌مند شوید و یا می‌توانید در مسابقه شرکت کنید. این پیامک‌ها می‌تواند از اطلاعات شخصی شما سواستفاده کرده و آن‌ها را برای افراد دیگر ارسال کنند و حتی ممکن است که به ازای ارسال این پیامک‌ها هزینه‌ای را از شما کم کند. نوع دیگری از اسپم‌ها وجود دارند که به تماس اسپم‌ها معروف می‌باشند. برخی از جاهایی که شماره خود را به آن‌ها داده‌اید ممکن است اقدام به فروش اطلاعات شما کنند و شما تماس‌های بسیاری را از شماره‌های ناشناس که اسپم هستند را دریافت کنید.

اسپم یوزنت

یوزنت یکی از قدیمی‌ترین و گسترده‌ترین سیستم‌های اشتراک فایل می‌باشد که حتی بیشتر از اینترنت قدمت دارد. سیستم یوزنت مانند ایمیل امروزی می‌باشد اما تفاوت آن با ایمیل این است که عمومی بوده و می‌تواند به راحتی در اختیار عموم افراد قرار گرفته و همه‌ی افراد آن را مشاهده کنند. موضوع یوزنت معمولا در مورد اخبار سیاسی، اجتماعی، علمی و... است.

پست اسپم چیست؟

این اسپم که در طراحی سایت‌ وردپرسی پیش می‌آید به پست اسپم معروف می‌باشد. شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام، فیسبوک، انجمن‌های گفتگو و در کل هر کجا که امکان بحث و گفتگو داشته باشد نمایش داده می‌شود. با این روند ممکن است بدون اطلاع و اتفاق صاحب سایت اقدام به قرار دادن پستی توسط اسپمرها شود که این اتفاق بیشتر در فیسبوک دیده می‌شود برخی از شرایطی که یک تاپیک در انجمن گفتگو را نشان می‌دهد به صورت زیر می‌باشد.
• از شکلک‌ها بدون متن استفاده کنند.
• از انجمن‌ها به عنوان چت روم استفاده کنند.
• به بحث‌های خارج از موضوع اصلی بپردازند.
• از پست‌ها تشکر کنند اما در حالی که دکمه سپاس وجود دارد.

اسپم چیست؟

آنتی اسپم چیست؟

آنتی اسپم Anti spam به هر نرم افزار یا سخت افزاری یا پروسه‌ای که از ورود اسپم جلوگیری می‌کند آنتی اسپم گفته می‌شود. آنتی اسپم‌ها این امکان را دارند تا افراد با انجام تنظیماتی مشخص کنند که چه ایمیل‌هایی بر روی اینباکس آن‌ها قرار گیرد.

راهکارهای مقابله با اسپم

در وب سایت‌های نامعتبر به هیچ عنوان ثبت نام نکنید، در صورت مشاهده ایمیل مشکوک به اسپم گزارش دهید. سعی کنید دو ایمیل داشته باشید یکی را برای ثبت نام در سایت‌ و انجمن‌ها و دیگری ایمیل شخصی شما باشد. به هیچ عنوان جواب ایمیل‌های اسپم را ندهید چرا که به فرستادن ایمیل‌های بسیار زیادی منجر می‌‍شود .به هیچ عنوان گول عنوان‌های وسوسه انگیز را نخورید. اگر برای ایمیل‌های خصوصی شما اسپم فرستاده شد آن اسپم را بلاک کنید.

گزارش اسپم

معمولا در برخی سرویس‌ها گزارش اسپم وجود دارد. که کافی است در صورت مشاهده آن را گزارش کنید تا به پیگیری موضوع پرداخته شود. شبکه‌های اجتماعی نیز دارای گزارش اسپم هستند هر پیام رسانی دارای قوانینی می‌باشد که در صورت مشاهده اسپم برخوردهایی را می‌کند. توجه کنید که فرستادن پیام یا تماس تلفنی برای تبلیغ و بدون اجازه افراد که هیچ علاقه‌ای به آن‎‌ها ندارند نوعی مزاحمت می‌باشد.
اسپم در تلگرام: تلگرام هم یکی از آن پیام رسان‌ها می‌باشد که به افراد اعلام کرده در صورت مشاهده پیام‌های ناشناس آن را گزارش کنند. اگر تلگرام اکانتی را اسپم شناخت و گزارش اسپم داده شد به تنبیه او می‌پردازد یعنی بین 4 تا 7 روز عملیاتی که می‌توانید به طور عادی در تلگرام انجام دهید از شما گرفته می‌شود. اگر پس از گذشت چند روز دیگر گزارشی مبنی بر مزاحم بودن شما دریافت نشود حساب شما به حالت عادی برمی‌گردد.
اسپم در واتساپ: توجه کنید در پیام رسان واتساپ اگر پیامی به دفعات ارسال شود ممکن است نوعی اسپم باشد. اسپم‌های واتس‌اپ معمولا به شکل تبلیغات، شایعه و حتی برخی موارد به صورت کلاهبرداری ظاهر می‌شود. برای جلوگیری از انتشار این گونه اسپم‌ها می‌توانید شماره فرستنده را بلاک کنید.