گوگل برای کاربران خود اقدام به هر کاری می‌کند تا افراد رضایت کاملی از نتیجه جستجو داشته باشد به همین منظور برای اولین بار در سال 2015 یکی از طرح‌های جدید خود را رونمایی کرد. این طرح که به نام وب اپلیکیشن می‌باشد بسیار مورد توجه صاحبان مشاغل و کسب و کارها قرار گرفت و از این طریق توانستند به پیشرفت بسیار بالایی دست پیدا کنند. ممکن است برخی افراد با آن آشناییتی نداشته باشند و آن را با وب سایت اشتباه بگیرند لازم به ذکر است که این دو تفاوت‌هایی را با هم دارند که به مقایسه می‌پردازیم.
وب سایت چیست؟ با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی و اینترنت فضایی به وجود آمد که چندین صفحه را در بر می‌گیرد به آن فضا وب سایت گفته می‌شود که محتویات آن بر روی یک سرور قرار دارد از آن‌جایی که در دوره‌ای زندگی می‌کنیم با فضای اینترنت خیلی زیاد سروکار داریم به همین منظور با طراحی وب سایت ‌های مختلفی روبه‌رو شده‌ایم. برای مثال وب سایت دیجی کالا Digikala یا سایت خبر آنلاین Khabaronline سایت دیوار و....
وب اپلیکیشن چیست؟ وب اپلیکیشن در واقع به نرم افزار یا برنامه‌ای گفته می‌شود که توسط مرورگر قابل دسترسی می‌باشد و از کاربرد بالایی بهره‌مند می‌باشد و ظاهر آن توسط برنامه‌هایی مانند CSS، HTM،Javascript طراحی می‌شوند. وب اپلیکیشن از مزایای مختلفی برخوردار می‌باشد از جمله: امکان نصب راحت بر روی سیستم‌های مختف، قابلیت اجرای راحت بدون کمک از نرم افزار دیگری، دارای دقت، سرعت بالا، امکان طراحی به زبان‌های مختلف، عدم اشغال فضای رم، نمایش استاندارد در هر دستگاهی متناسب با آن نمایشگر.

تفاوت وب اپلیکیشن با وب سایت-طراحی سایت

تفاوت وب اپلیکیشن و وب سایت

در واقع وب سایت به برنامه کاربردی می‌گویند که حکم ویترین کسب و کار را دارد و به ارائه مطلب می‌پردازند اما وب اپلیکیشن نرم افزار کاربردی می‌باشد که برای استفاده بهینه افراد از آن به کار می‌رود.
در وب اپلیکیشن کل تغییرات نیاز به تکمیل شدن دارند اما در وب سایت تغییرات کوچک به تکمیل و توسعه نیاز ندارد چرا که باید با استفاده از HTML آن به روز کرد.
تفاوت دیگری که می‌توان به آن اشاره کرد این است که وب سایت‌ها بیش‌تر بر محتوا تمرکز دارد اما وب اپلیکیشن بر کارکرد اشاره داردو بسیار فراتر از ارائه محتوا و اطلاعات یعنی به کارگیری راحت از امکاناتی که در آن قرار دارد از جمله با سرعت و عملکرد بالا، اشغال نکردن فضای رم و... می‌باشند.
ازمعایبی که وب اپلیکیشن دارد می‌توان به پشتیبانی شدن توسط یک سیستم عامل اشاره کرد یعنی ممکن است این وب اپلیکیشن در اپ استور برای ایفون نمایش داده نشود اما در وب سایت این چنین نیست نیاز به پشتیبانی شدن از سیستم عاملی نمی‌باشد و به راحتی در همه سیستم عامل‌ها نمایش داده می‌شود.

وب اپلیکیشن آفلاین چگونه کار می‌کند؟

کارکرد وب اپلیکیشن آفلاین به این صورت می‌باشد زمانی که شما در زمان متصل بودن اینترنت وارد وب اپلیکیشن شدید و به مشاهده از بخش‌های مختلف آن پرداختید این اطلاعات در مخزنی به نام Application Cache ذخیره می‌شود که در زمان آفلاین همان مطالب برای شما به نمایش خواهد درآمد همینطور دفعه بعدی هر زمانی که به اینترنت متصل بودید اطلاعات به روز شد در آن مخزن یعنی Application Cache نیز در زمان آفلاین هم آن اطلاعات به روز می‌شود.

تفاوت وب اپلیکیشن با وب سایت-طراحی سایت

اپلیکیشن‌های محبوب ایرانی

وب اپلیکیشن اسنپ: که یکی از محصولات استارت آپ ایرانی است که به راحتی می‌توانید به درخواست اسنپ و ماشین بپردازید و به مقصد مورد نظر با هزینه معقول بروید. در این طراحی اپلیکیشن می‌توان شاهد کرایه، نقشه مربوطه، شماره آدرس راننده، قرار دادن انتقادات پیشنهادات اطلاع از رسیدن اسنپ و پرداخت اینترنتی هزینه و... اشاره کرد. همچنین به تازگی می‌توان با استفاده از همین وب اپلیکیشن اسنپ به سفارش غذا و مواد غذایی بپردازیم.
وب اپلیکیشن ایرانسل من یا همراه من: که در این وب اپلیکیشن کاربران مدیریت سیم کارت خود را در اختیار دارند و امکانات مختلفی در آن وجود دارند که کار افراد به راحتی از طریق وب اپلیکیشن پیش خواهد رفت برای مثال: نمایش اطلاعات حساب، افزایش بستاکاری در همراه من برای کاربران همراه اول، خرید شارژ برای کاربران ایرانسلی و سیم‌ کارت‌های اعتباری، خرید بسته اینترنت، مشاهده خدمات ارائه شده و...
وب اپلیکیشن دیجی کالا: برنامه دیجی کالا Digikala طراحی سایت دیجی کالا که جزو برندهای موفق سرشناس می‌باشد یکی از وب اپلیکیشن‌های رسمی ایرانی می‌باشد که امکان خرید و سفارش آنلاین و بسیاری از امکاناتی مانند مشاهده تصویر محصول با جزئیات کامل، مشخصات کامل محصول، قرار دادن و مشاهده نظرات کاربران، مشاهده قیمت محصول و مقایسه آن‌ها باهم و... می‌باشد
وب اپلیکیشن دیوار: همانطور که همه شما با وب اپلیکیشن دیوار آشناییت دارید می‌دایند که این اپلیکیشن برای ارائه خدمات، استخدام و کاریابی خرید و فروش ملک، خودرو، وسایل خانه، لوازم الکترونیکی و... به کار می‌رود این وب اپلیکیشن در زمان خیلی کمی به محبوبیت بالایی دست پیدا کرد که دیگر رقبای آن نتوانستند به محبوبیت دیوار برسند.
وب اپلیکیشن‌های دیگری مانند اکسین چنل که به تدریس زبان انگلیسی می‌پردازد و وب اپلیکیشن روبیکا که به ارائه خدمات متعددی می‌پردازد و امکانات کاربردی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.