ما در دنیای بسیار رقابتی زندگی میکنیم. جایی که بسیاری از مشاغل از اینترنت استفاده میکنند تا از رقبای خود جلوتر باشند. با داشتن یک وب‌سایت زیبا و جذاب میتوانید افراد زیادی را به سمت کسب و کار خود سوق دهید و پیشرفت چشمگیری داشته باشید. اما به یاد داشته باشید که فقط داشتن یک وب‌سایت کافی نیست. اگر در هر لحظه وب‌سایت شما از دسترس خارج شود ممکن است کاربران خود را از دست بدهید. وقتی سرور سایت ما را باز نمیکند، سایت از کار می‌افتد. این تجربه سختی است که همه وب مسترها با آن روبرو بوده‌اند. دان (Down) شدن وب‌سایت به این معنی نیست که دیگر کاری از دستتان برنمی‌آید با دانستن چند نکته و راهکار میتوانید این مسئله را حل کنید. در ادامه با ما همراه باشید.

روش‎ های جلوگیری از down شدن سایت

دان شدن سایت چیست؟

زمانی که یک وب‌سایت کاملاً غیرقابل دسترسی باشد یا نتواند عملکردهای اصلی خود را برای کاربران خود انجام دهد، سایت از کار افتاده است. این دوره از کار افتادگی به عنوان خرابی وب سایت شناخته میشود.

داون شدن یعنی چه

سرور از کار افتاده موردی است که در همه سایت‌ها رخ می دهد. بهترین زمان برای درک این مشکل زمانی است که در حال کار بر روی سایت خود هستید و ناگهان متوجه میشوید که وب سایت کار نمیکند. میتوانید با پشتیبانی هاستینگ تماس بگیرید و مشکل را بررسی کنید. اما بدترین چیز این است که شما به هیچ وجه خرابی سایت را نمی بینید که کار را سخت‌تر میکند و همچنین ضررهای زیادی را از نظر کاهش بازدید و نرخ پرش به همراه دارد.

از دسترس خارج شدن سایت

دلایل زیادی برای این اختلال وجود دارد. بنابراین نباید بلافاصله این خطا را به شرکت میزبان خود گزارش دهید. باید بررسی کنید، اگر نتیجه چک شما روی هاست نیست، ادامه دهید و از پشتیبانی کمک بگیرید.

دلایل Down شدن سایت چیست؟

هیچ چیز ناامید کننده‌تر از این نیست که سعی کنید از یک وب‌سایت بازدید کنید و متوجه شوید که از کار افتاده است. وب‌سایت‌ها به دلایل مختلفی Down میشوند، از مشکلات سرور گرفته تا قطع برق و خطای انسانی. فرقی نمیکند یک وب سایت کوچک باشد یا یک وب سایت بزرگ مانند آمازون، هیچ سایتی از خرابی در امان نیست. دلایل مختلفی Down شدن وب‌سایت‌ها وجود دارد که در ادامه به بخشی از آن‌ها میپردازیم.

• مسائل دامنه

یکی از رایج‌ترین دلایل خرابی وب‌سایت مربوط به URL وب‌سایت یا نام دامنه است. اگر نام دامنه شما به درستی ثبت نشده باشد یا اگر دامنه منقضی شده باشد، در مرورگر قابل دسترسی نخواهد بود.

• خطاهای DNS

DNS را به عنوان صفحات زرد اینترنت در نظر بگیرید. مرورگرهای وب از آدرس‌های IP برای یافتن یک وب‌سایت استفاده میکنند در حالی که افراد از نام دامنه برای ورود به وب‌سایت استفاده میکنند. آیا میخواهید بدانید DNS چیست و چگونه کار می‌کند؟ DNS نام دامنه را به آدرس IP تبدیل می‌کند تا مرورگرها بتوانند به آن وب‌سایت‌ها دسترسی داشته باشند.

• ارتقاء سرور

وقتی ارائه دهنده‌هاست شما به‌روزرسانی سرور را اجرا میکند یا بدون اطلاع قبلی تعمیر و نگهداری وب‌سایت را انجام می‌دهد چه اتفاقی می‌افتد؟ منجر به از کار افتادن وب‌سایت میشود که منجر به از دست دادن بهره‌وری و درآمد میشود.

• استفاده از CDN

CDN یا شبکه تحویل محتوا شبکه‌ای از سرورها است که محتوا را از سرورهای وب سایت شما در سراسر جهان توزیع میکند تا زمان بارگذاری وب سایت شما کاهش یابد. عدم استفاده از CDN میتواند بر عملکرد سایت شما در مناطق جغرافیایی خاص تأثیر منفی بگذارد.

دلایل Down شدن سایت چیست؟

روش‎های جلوگیری از دان (down) شدن سایت

هنگامی که سایت شما از کار افتاده است، فقط میتوانید اقداماتی را برای معکوس کردن وضعیت انجام دهید. به بیان ساده، شما در حالت کنترل آسیب قرار دارید. در واقع، شما نمیتوانید اطمینان حاصل کنید که یک سایت هرگز خراب یا Down نمیشود، اما میتوانید سهم خود را برای کاهش چنین احتمالاتی انجام دهید.

• یک توسعه دهنده با تجربه و متعهد را استخدام کنید که کار خود را به خوبی بلد باشد.
• برای جلوگیری از چنین مشکلاتی، یک شرکت هاست معتبر را انتخاب کنید.
• در مورد افزونه‌ها زیاده روی نکنید. فقط موارد مهم را نصب کنید اطمینان حاصل کنید که آنها همیشه به‌روز میمانند و با سیستم شما سازگار هستند.
• برای جلوگیری از منقضی شدن دامنه/هاست، تمدید خودکار را فعال کنید.
• مطمئن شوید که شبکه شما امن است، به علاوه نرم‌افزار آنتی ویروس قدرتمند را نصب کنید.
• در نظر بگیرید که از اطلاعات خود در فضای ابری نسخه پشتیبان تهیه کنید تا در صورت خرابی وب‌سایت بتوانید آنها را بازیابی کنید.

وقتی سایت Down میشه چه کار کنیم؟

مهم است که وب سایت خود را بدون توجه به زمانی از روز یا شب که کاربر سعی میکند از آن بازدید کند، در دسترس نگه دارید.

• انتخاب درست میزبان

انتخاب یک میزبان وب سایت قوی با سابقه خوب اولین قدم شما است. باید مطمئن شوید که میزبانی را که پیدا می‌کنید، فضای ذخیره‌سازی فراوان، دامنه ایمن، قیمت مقرون به صرفه و تیم پشتیبانی پاسخگو برای کمک به هنگام بروز مشکل ارائه می‌دهد. همچنین مهم است که سروری را پیدا کنید که بتواند میزان ترافیک مورد انتظار شما را پشتیبانی کند.

• امنیت سایت خود را افزایش دهید

اطمینان از ایمن بودن سایت شما تا حد امکان به شما کمک میکند تا خطر خرابی وب سایت و تهدیدات امنیتی وب سایت را به حداقل برسانید. به این دلیل که یک وب سایت امن به عنوان یک عامل بازدارنده در برابر هکرها، حملات DDOS و سایر فعالیت‌های مخرب عمل میکند که میتواند آن را آفلاین کند.

وقتی سایت Down میشه چه کار کنیم؟

چگونه بدون Down شدن سایت را انتقال دهیم؟

توصیه میشود برای جلوگیری از Down شدن حین انتقال سایت، حساب هاست فعلی‌تان را از بین نبرید. از فضای هاست و اطلاعات خود نسخه پشتیبان تهیه کنید.

نتیجه گیری

اگر سایت شما از کار افتاد و Down شد، ضروری است که این موضوع را جدی بگیرید، آسیب را به حداقل برسانید و سایت را در اسرع وقت فعال کنید. اگر سایت شما اغلب خراب میشود، نه تنها مشتریان، درآمد اضافی را از دست میدهید، بلکه اعتماد کسانی را که سعی میکنند در طول دوره آفلاین به سایت شما دسترسی پیدا کنند، از دست میدهید.