امنیت سایبری یک نکته بسیار مهم و حیاتی به ویژه برای برخی از شرکتهای حساس است، بنابراین نمی‌توان این نکته را نادیده گرفت که امنیت سایبری برای هر سازمان و کسب و کاری بسیار حائز اهمیت است زیرا از ابتدای پیدایش اینترنت، خطرات امنیتی مختلفی وجود داشته است. همچنین هر یک از این خطرات‌ها میتواند به نحوی به عملکرد هر شرکتی آسیب برساند، به عنوان مثال گاهی اوقات این خطرات میتواند سیستم را با مشکل مواجه کند یا عملکرد کلی سیستم را مختل کند. رعایت مسائل امنیتی در سازمان بسیار حائز اهمیت است، بنابراین هنگام شروع به تبلیغ یک سیستم، وب سایت، یک برنامه آنلاین باید برای برقراری امنیت در طراحی سایت لحاظ کرد تا از آسیب‌های جدی جلوگیری شود. در ادامه این مقاله، برخی از رایج‌ترین تهدیدات امنیتی و آسیب پذیری‌های دیجیتال را برجسته خواهیم کرد.

تهدیدات امنیتی وب سایت

هک وب‌سایت

یکی از رایج‌ترین تهدیدات برای اطلاعات وب‌سایت هک است. هک در دنیای کامپیوتر به معنای یافتن نقاط ضعف و حفره‌های امنیتی در یک سیستم و استفاده از آنها برای دسترسی به آن سیستم است. هر سروری که بیش از چند ساعت به اینترنت متصل باشد، هدف مجرمان سایبری قرار میگیرد. معمولاً این توجه کاملاً خودکار است: هکرها، مرورگرها و ربات‌ها، سرورها را شکار می‌کنند و آن‌ها را برای آسیب‌پذیری اسکن می‌کنند به این امید که بتوانند اطلاعات را به سرقت ببرند.

عوامل مختلفی وجود دارد که سایت شما را در معرض هک قرار میدهد و اگر یکی دو مورد از این نقص‌ها در سایت شما صادق باشد، شما به هکر چراغ سبز بزرگی نشان داده‌اید تا سایت شما را هک کند. 4 نکته مهم در امنیت طراحی سایت را دنبال کنید.

باج افزار (Ransomware)

آنها نوعی بدافزار خطرناک هستند که به سیستم افراد، شرکت‌های خصوصی و دولتی نفوذ می کنند و دسترسی به سیستم یا فایل‌هایی مانند اطلاعات مالی را محدود میکنند. روش جلوگیری از دسترسی به سیستم و اطلاعات توسط باج افزار از طریق رمزگذاری یا قفل کردن فایل‌ها و داده‌ها است. باج افزار میتواند از طریق پیوندهای جعلی مانند ایمیل، پیامک، وب‌سایت‌ها و غیره وارد سیستم شود. باج‌افزارها به 3 دسته تقسیم میشوند که عبارتند از:

1. ترس‌افزارها:

یک باج افزار است که به عنوان نرم افزار امنیتی ظاهر می شود. این باج افزار یک پاپ آپ در صفحه سیستم شما باز می کند که در آن سیستم شما به بدافزار آلوده شده است و تنها راه خلاص شدن از شر آن پرداخت مبلغ مورد نیاز است.

2. باج افزار Encrypting ransomware:

این بدافزار فایل‌های شما را ربوده و رمزگذاری می‌کند و برای رمزگشایی و ارسال مجدد آن‌ها، مبلغی را طلب می‌کند. دلیل خطرناک بودن این نوع باج افزار این است که به محض اینکه مجرمان سایبری فایل های شما را بدزدند، هیچ نرم افزار امنیتی یا بازیابی سیستم نمی تواند آنها را بازیابی کند. اگر مبلغی را که آنها می خواهند پرداخت نکنید. در بیشتر موارد، حتی در صورت پرداخت، هیچ تضمینی وجود ندارد که مجرمان سایبری فایل های شما را برگردانند.

3. باج افزار Screen lockers:

هنگامی که باج افزار صفحه قفل وارد رایانه شما می شود، به این معنی است که شما کاملاً از رایانه خود خارج شده اید. با روشن کردن این گزینه معمولاً پنجره ای با آرم یک سازمان رسمی مانند FBI یا پلیس ظاهر می شود و به سیستم می گوید که شما کار غیرقانونی انجام داده اید و باید جریمه بپردازید. موسسه حقوقی هرگز در چنین مواردی از این روش استفاده نمی کند و از طرق قانونی اقدامات لازم را انجام می دهد. برخی از قربانیان ممکن است به دلیل ترس، حمله را به مجریان قانون گزارش نکنند.

باج افزار

بدافزارها (Malware)

بدافزار اساساً قطعه کدی است که توسط برنامه نویسان برای آلوده کردن سیستم بدون اجازه مالک و انجام کارهای ناخواسته یا مخرب نوشته شده است. این اصطلاح به طور کلی به همه کدها و برنامه های مخرب اطلاق می شود و به طور کلی هر نوع کدی که روی سیستم شما قرار می گیرد و عملیات ناخواسته ای را انجام می دهد به عنوان بدافزار شناخته می شود. بدافزارها می توانند تلفن ها، تبلت ها و رایانه ها را آلوده کنند. هنگامی که بدافزار وارد سیستم شما میشود، میتواند کارهایی مانند ارسال ایمیل های هرزنامه، سرقت اطلاعات حساب میزبانی و رمز عبور و غیره را انجام دهد.

حمله DoS و DDoS

حملات DOS یا Denial of Service یکی از خطرناک‌ترین انواع حملات سایبری است. در این نوع حمله، هکرها سعی میکنند تعداد زیادی درخواست ورود به سایت شما ارسال کنند که بخش زیادی از منابع سخت افزاری سایت را مصرف میکند و به دلیل این انتقال، سرور شما برای مدتی از دسترس خارج میشود. مهاجمان با ارسال درخواست های زیاد و غیرعادی سعی می کنند سرور شما را از بین ببرند. بنابراین، زمانی که تعداد درخواست های زیاد و غیرعادی دریافت می کنید، باید بدانید که این نشانه حمله DoS و DDoS است. گاهی اوقات این نوع حمله ایمیل را هدف قرار می دهد. پست یا هر سرویس دیگری و باعث کندی و اختلال در ارسال و دریافت اطلاعات میشود.

حالت ناشناس گوگل در اندروید

راه مقابله با تهدید سایبری

بیایید اینها را با هم مرور کنیم و ببینیم برای افزایش امنیت طراحی سایت چه مواردی ضروری است.

1. به یک شبکه امن متصل شوید

هنگامی که به اینترنت متصل می شوید، در واقع به میلیون ها کامپیوتر دیگر متصل هستید. جریان اطلاعات از اینترنت به شبکه خانگی شما به شرح زیر است: ابتدا به مودم، سپس به روتر (مسیریاب)، زیرا اکثر مردم روتر دارند و در نهایت به رایانه شما. از آنجایی که مودم تنظیمات امنیتی ندارد، روتر اولین وسیله‌ای است که میتواند محافظت شود و اطلاعات را از اینترنت دریافت میکند. بنابراین قبل از اتصال به اینترنت روتر خود را ایمن کنید.

2. استفاده از هاست امن

در صورتی که قبل از تهیه هاست مورد نیاز خود تحقیق لازم را انجام ندهید و بدون اطلاع از شرکت هاستینگ اقدام به خرید هاست کنید، امکان سوء استفاده از اطلاعات محرمانه سایت شما وجود دارد. استفاده از هاست لینوکس یا هاست وردپرس خوب می تواند این مشکل را حل کند.

3. SSL مهمترین مساله

گوگل اعلام کرده است که سایت‌های بدون SSL ناامن هستند و رتبه خوبی در گوگل نخواهند داشت. بنابراین، به خاطر داشته باشید که در سایت‌های ناامن، احتمال هک و سرقت اطلاعات کارت اعتباری و رمز عبور شما بسیار زیاد است.

4. فعال بودن فایروال

همانطور که میدانید فایروال‌ها لایه‌های امنیتی سایت هستند که از سایت شما محافظت میکنند، بنابراین حفظ این لایه‌های امنیتی مهم است و باید فایروال خود را فعال نگه دارید تا از وب‌سایت خود در برابر نفوذگران محافظت کنید.

5. استفاده از رمز عبورهای قدرتمند

این نکته مهمی است و باید در هنگام ایجاد تمامی رمزهای عبور خود این نکته را به خاطر بسپارید و از رمزهایی استفاده کنید که حدس زدن و دسترسی به آنها آسان نباشد.

کلام آخر

دسترسی به اینترنت دروازه ورود به دنیای گسترده ای از خطرات مختلف است. از دست دادن جزئی توجه و سردرگمی کاربران در هنگام مرور صفحات وب سایت ها می تواند منجر به شیوع بیماری های مختلف در رایانه آنها و دیگران شود. نگرانی دیگر سایت‌ها و تروجان‌هایی است که برنامه‌ها و ابزارهای رایگان را توزیع میکنند و قربانیان خود را در میان کسانی که به دنبال ابزارهای رایگان هستند پیدا میکنند.