آموزش طراحی سایت و جوملا مقدماتی
در مورد نرم افزارهای مدیریت محتوا و انواع آنها در مقالات مختلفی که در بخش آموزش طراحی سایت قرار دادیم، صحبت کرده ایم. اشاره کردیم که چند نرم افزار مدیریت محتوای متن باز وجود دارد که یکی از آنها جوملا است. با توجه به متن باز بودن جوملا کاربران بسیاری زیادی در اقصی نقاط دنیا کدهای زیادی را برای بهبود آن می نویسند که همین باعث می شود نسخه های متفاوتی از آن در هر بازده زمانی به بازار بیاید. به همین خاطر باید دقت کنید که هنگامی که شما قصد شروع به کار با جوملا را دارید و می خواهید آن را نصب نمایید آخرین نسخه ی آن را تهیه نمایید. در حال حاضر در این بخش از آموزش بر پایه نسخه 3.6.2 که در بازار موجود می باشد مباحث را طرح می کنیم. البته لازم به ذکر است که تفاوت نسخه های گوناگون زیاد نیست و خصوصاً در مراحل اولیه نصب و اجرا مشابه می باشد.
آموزش طراحی سایت و کلیاتی در مورد جوملا
در میان نرم افزارهایی که به نرم افزارهای CMS شهرت دارند جوملا یکی از مشهورترین ها می باشد که کاربران می توانند به وسیله آن سایت های گوناگون و نرم افزارهای تحت وب مختلفی را ایجاد کنند و به صورت کلی تر می توان گفت که هر انتظاری که شما راجع به طراحی سایت و تولید نرم افزار دارید را برآورده می کند. در آموزش نقش جوملا بی بدیل است. از مزیت های مهم جوملا سهولت در استفاده از آن است و اینکه قابلیت این را دارد که آن را توسعه داد. در واقع چنین مؤلفه هایی باعث شده که جوملا در میان نرم افزارهای تحت وب از محبوبیت بالایی برخوردار شود و همواره جزء بهترین ها باشد. مزیت مهم دیگر جوملا رایگان بودن آن است.
درباره مدیریت محتوا و نقشش در طراحی سایت چه می دانید؟
در مورد مدیریت محتوا نیز به صورت مفصل در مقالات دیگری صحبت شده است و در این قسمت از آموزش برای جلوگیری از تکرار مطالب صرفاً خلاصه ای از آنچه نیاز است می گوییم. در واقع به سیستم هایی که به مدیران سایت ها این امکان را می دهد که بدون مراجعه به مرکز کنترل هاست از داخل سایت آن را مدیریت نمایند سیستم های مدیریت محتوا می گویند. نرم افزارهای مدیریت محتوا امکانات گوناگون و متفاوتی را در اختیار کاربران قرار می دهند. از جمله این امکانات که در آموزش به صورت جداگانه در مقاله هایی مرتبط بررسی خواهد شد می توان به موارد زیر اشاره کرد. تعریف کاربران، اضافه کردن مطالب، ویرایش کردن مطالب فعلی، تعیین سطح دسترسی کاربران، ایجاد تالار گفتگو، طرح پرسش و پاسخ و دریافت آمار های سایت و خلاصه کلی قابلیت و امکانات دیگر.
جوملا و موارد استفاده آن در طراحی سایت و خارج از آن
1- فروش و رزرو اینترنتی
2- طراحی سایت یا وب پورتال
3- تولید اینترانت و اکسترانت
4- طراحی نرم افزار های دولتی
5- طراحی سایت های تجارت های کوچک، شخصی و خانوادگی، موسسات غیر انتفاعی و سازمان ها
6- پورتال های ارتباط جمعی- تالار های اجتماعی