در دنیای طراحی سایت و سئوسایت باید فضایی باشد تا طراحی سایت فروشگاهی یا طراحی سایت شرکتی در آن نگهداری و ذخیره شود که در اصطلاح به آن میزبانی وب میگویند. این میزبانی وب یا هاست از انواع مختلفی برخوردار است که و روز به روز در حال پیشرفت میباشد انواع میزبانی وب عبارتند از: هاست لینوکس، هاست ویندوز و.... که هاست ابری یکی از انواع آنها میباشد. هاست ابری که Cloud Hosting میباشد که به دلیل داشتن ویژگیهایی که در خود باعث شده تا از محبوبیت بالایی در میان کاربران برخوردار باشد.
در واقع بهتر است بگوییم : زمانی که وب سرورها در مناطق مختلف جغرافیا تقسیم بندی میشود میزبانی ابری گفته میشود. ویژگی مهمی که این هاست ابری دارد و آن را نسبت به سایر هاست ها محبوب کرده قابلیت انعطاف پذیری بالای آن است. توجه کنید که منابع موجود در هاست ابری از چندین سرور بهره مند میشوند و فقط از یک سرور استفاده نمیکنند.

ویژگیهای هاست ابری
هاست ابری همانند سایر هاستها دارای ویژگیها و مزایایی میباشد که در این بخش آنها را برای شما بیان میکنیم که آن ویژگیها عبارتند از:
پایداری و در دسترس بودن
از آن جایی که منابع از چند سرور بارگذاری میشود اگر هر سروری با مشکلی مواجه شود به سرعت سرور دیگری جایگزین آن میشود. و از بروز هر گونه مشکل و خطایی در آن جلوگیری میکند. همچنین این سرور از دسترسی خوبی برخوردار است یعنی کارمندان موسساتی که از این هاست ابری استفاده میکنند میتوانند در هر کجا که حضور دارند به اطلاعات مورد نیاز دسترسی داشته باشند.
کاهش هزینه
با استفاده از این هاست ابری شما میتوانید به هزینههای خود کمک کنید استفاده از این هاست مقرون به صرفه بوده چرا که در این هاست ابری هزینهها به مقداری است که با توجه به مقدار منابعی که مورد استفاده قرار میگیرد هزینه ها پرداخت میشود و زمانی که این منابع افزایش پیدا کند به همان مقدار هم هزینه ها افزایش پیدا خواهند کرد.
قابلیت مدیریت آسان
این هاست ابری از مدیریت آسان و دارای داشبورد راحتی برخوردار است و افراد میتوانند بدون داشتن تخصصی به درک کردن محیط آن بپردازند.همچنین مشکلاتی که ممکن است برای شما پیش بیاید مانند کاهش سرعت بارگذاری طراحی سایت به دلیل وجود تعداد زیاد بازدید کننده و بسیاری از مشکلات احتمالی که ممکن است پیش بیاید را از بین میرود.
این سیستم به صورت خودکار عمل میکند
برای راه اندازی، به روز رسانی و بک آپ گرفتن آن نیازی به داشتن تیم متخصص نیست از ویژگی مهمی که میتوان در این سرور اشاره کرد این است که به صورت خودکار بوده و از یک مکان مرکزی به انجام کارهایی مانند پشتیبانی گیری و به روز رسانی آن میپردازد.
عملکرد میزبانی ابری
در واقع هر سرور که به آن ابر هم گفته میشود دارای وظایفی میباشند تا در صورت بروز مشکلات، ماموریت حل آن را بر عهده بگیرند. در برخی زمانها که درخواست بسیار زیاد میباشد به اصطلاح زمانهای پیک یک سرور سایر سرورها به کمک میآیند و حجم ترافیکی را بینشان تقسیم میکنند.
با این روند موجب میشود تا خدماتی که به کاربران ارائه میشود با کیفیت عالی انجام شود توجه کنید که استفاده از سرورهایی با سخت افزاری ضعیف باعث کاهش کیفیت خدمات ارائه شده به کاربران میشود.
معایب میزبانی ابر
معایبی که این میزبانی وب دارد این است که با بزرگ تر شدن ابعاد تجارت، بازدید کنندگان طراحی وب سایت، ترافیک آن باعث افزایش هزینههای مربوط به نگهداری و خدمات ارائه شده میشود.
همچنین اطلاعات ذخیره شده در هاست ابری میان هاست لینوکس و هاست ابری ویندوز پراکنده میشود که مدیریت و امنیت آن نیز به مراتب سخت تر میشود پس حتما توجه کنید تا اگر تصمیم دارید از این میزبانی هاست استفاده کنید حتما از شرکتهای قابل اطمینان و معتبر آن را تهیه کنید.
از طرفی هم از آن جایی که اطلاعات موجود در آن دارای حجم زیادی و پراکنده میباشد تهیه نسخه پشتیبان به راحتی انجام نمیگیرد. به همین دلیلی حتما برای بکاپ گیری خودتان به شخصه وارد عمل شوید تا از بروز احتمالی مشکلات جلوگیری کنید.

انواع هاست ابری
هاست ابری دارای انواع مختلفی میباشد که عبارتند از:
• ابر اختصاصی: که برای استفاده از یک شرکت یا سازمان کاربرد دارد.
• ابر عمومی: همانطور که نام آن پیداست در اختیار عموم افراد قرار میگیرد.
• ابر هیبریدی: زمانی که سازمانها میخواهند عملکرد ابرهای خصوصی و عمومی را اشتراک گذاری کنند از این ابر استفاده میکنند.
• ابر اجتماعی: زمانی که چند شرکت یا سازمان به صورت اشتراکی از یک ابر خصوصی استفاده میکنند منجر به تشکیل شدن ابر اجتماعی میشود.
اپلیکیشنهای وب در فضای ابری
یکی دیگر از مهمترین مواردی که در دنیای تکنولوژی وجود دارد وجود اپلیکیشنها میباشد که این برنامه ها هم مستلزم قرار گیری بر فضای مناسبی دارند. طراحی اپلیکیشنهای زیادی در دنیای وب هستند که در فضای ابری قرار دارند. با پدید آمدن هاست ابری میتوان بدون هیچ محدودیتی در دستگاههای فیزیکی برای ارسال فایلها از آن استفاده کرد.