اگر با دنیای اینترنت و سئو سروکار دارید قطعا با الگوریتم پیج رنک رو به رو شدهاید این الگوریتم یکی از پر کاربردترین الگوریتمهای سئو میباشد که تاثیرگذاری بالایی بر روی طراحی وب سایتها دارند ما در این بخش بیشتر به تعریف الگوریتم پیج رنک گوگل ( Page Rank Google ) خواهیم پرداخت. همانطور که میدانید پس از ایجاد طراحی سایت تمام تمرکز افراد بر این است تا بر روی اولویت گوگل قرار گیرند که برای این موضوع دست به هر کاری میزنند گوگل کار خود را با این الگوریتم پیج رنک که PR هم گفته میشود، آغاز کرد.
پیج رنک معیاری برای تشخیص دادن اهمیت صفحههای طراحی سایت میباشد امتیازدهی گوگل بین اعداد 0تا 10 به صفحات مختلف سایت میباشد که هر چقدر این امتیاز به 10 نزدیکتر باشد بهتر است اما اگر پیج رنک شما 0 باشد یعنی در نتایج گوگل وجود ندارید و این هم ممکن است به دلیل تازه راه اندازی شدن سایت باشد.
پبج رنک برای هر صفحه سایت به طور جداگانه بررسی میشود توجه کنید که پیج رنک توجه بیشتری نسبت به لینکهای خارجی دارد که در رتبه دهی آنها بسیار اهمیت میدهند اما این موضوع به این منظور نمیباشد که به لینک دهی داخلی بی تفاوت هستند اما وجود لینکهای خارجی در سایت باعث میشود تا رتبه سایت شما چندین برابر افزایش یابد. فاکتورهایی که برای رتبه بندی PageRank مهم میباشند عبارتند از: سرعت بارگذاری سایت، تعداد کلمات در سایت، اشتراک گذاری و لایکهای شبکههای اجتماعی، مناسب بودن آدرس دامنه، ترافیک سایت و...

نقش پیج رنک در سئو سایت
اگر صاحب طراحی سایت شرکتی یا طراحی سایت فروشگاهی میباشید میدانید که ایندکس شدن در گوگل و گرفتن رتبه بالا اولین قدم برای رسیدن به موفقیت در سئو و بهینه سازی میباشد ایندکس شدن تمامی صفحات مهم و اصلی مهمترین موضوع در دنیای سئو سایت میباشد. برای قرار گرفتن در اولویت گوگل باید به پیج رنک گوگل اهمیت داد و آن را بالا برد هر چه پیج رنک سایت بالاتر باشد شانس قرار گرفتن شما در اولویت گوگل نیز چند برابر میشود.
توجه کنید که سایتهایی که به صورت Nofollow لینک داده شده است در محاسبه Google Page Rank به حساب نمیآید. وقتی طراحی وب سایتی اسپم است و یا به هر دلیلی به آن شک دارید و میخواهید لینک دهی کنید آن را به صورت نوفالو قرار دهید.
الگوریتم پیج رنک چگونه محاسبه میشود
الگوریتم پیج رنک که با اندازه گیری کیفیت و کمیت بر لینکهایی که به طراحی سایت وارد شده اهمیت آن صفحه را مشخص میکند لینکها در قرارگیری طراحی سایت در اولویت گوگل نقش بسیار مهمی دارند گوگل با بازدید از این لینکها تصمیم میگیرد که کدام صفحه در اولویت خود ظاهر سازد بنابراین بسیار به این موضوع اهمیت دهید و بکوشید تا از سایتهای معروف و مهمی لینک بگیرید.
روشهای افزایش PageRank
اگر میخواهید تا PageRank سایت خود را افزایش دهید حتما باید افزایش تعداد همچنین توسعه دادن کیفیت آن اهمیت دهید برای رسیدن به این موضوع هم باید تکنیکها و روشهای مختلفی را بررسی کنید مانند: پستهای مهمان بسیاری ارسال کنید، سعی کنید مقالاتی برای دفترهای روزنامه و مجلات بنویسید، برای لینک سازی از منبعهای مناسب و معروفی استفاده کنید، تلاش کنید تا شرکت خود را در صفحات مختلف ویکی پدیا اضافه کنید.
موردی که از اهمیت بالایی برخوردار میباشد این است که شما حتما باید محتوای با ارزش و منحصر به فردی تولید کنید تا بک لینکهای با ارزشی از سایتهای مناسب دریافت کنید. حتما ریپورتاژ آگهی در سایتهای به نام قرار دهید تا بک لینکهای با ارزش از تبلیغ در گوگل دریافت کنید. فعالیت در شبکههای اجتماعی را به هیچ عنوان از خاطر نبرید چرا که یک فضای مهمی برای افراد محسوب میشود که با قرار دادن مطالب با ارزشی در پستها و استوری میتوانید به افزایش اشتراک گذاری و ورودی گرفتن کمک کنید.
لینکهای بد را از طراحی سایت خود حذف کنید شما میتوانید با گشت و گذاری در صفحات خود همچنین سایتهایی که به شما لینک دادهاند را پیدا کنید. اگر سایتی که به شما لینک داده دارای شهرت پایینی میباشد میتوانید از آنها درخواست کنید تا لینک شما را بردارند. در کل لازم به ذکر است هر چقدر شما از اعتبار بالایی برخوردار باشید به افزایش PageRank خود نیز کمک کردهاید. همچنین به هیچ عنوان اقدام به خریدن لینک نکنید و لینکهای غیر مرتبط هم نگیرید.
ابزارهای ارزیابی PageRank در گوگل
Rankerizer: اپلیکیشنی برای نظارت PageRank میباشد که به کلمات کلیدی که انتخاب شده رتبه سایت را نشان دهد به علاوه به رتبه URL نظارت دارد.
Free Monitor for Google: این ابزار هم رتبه بندی کلمات کلیدی را نشان میدهد.
Pro Rank Tracker: نسخه رایگان این ابزار تنها میتواند رتبه طراحی سایت شما را در موتورهای جستجو نمایش دهد اما در کل به صورت پولی عرضه میشود.
Serplab: این ابزار یکی دیگر از ابزارهای تشخیص رتبه سایت که در صدم ثانیه قابل تشخیص میباشد.
اگر میخواهید ببینید که چه سایتهایی به شما لینک دادهاند میتوانید با استفاده از Google Webmaster tools، traffic ، Link to your site لینکهای ورودی خود را چک کنید.